מטופלים בגירים המאובחנים בפוסט טראומה (PTSD) והעונים לכל הקריטריונים הבאים במצטבר יכולים לקבל אישור לטיפול בקנאביס רפואי מטעם משרד הבריאות ולרכוש קנאביס רפואי מתוך מבחר מוצרי קנאביס הנמכרים בבתי המרקחת המורשים.
דרישות משרד הבריאות טרם הגשת המלצה לטיפול בקנאביס
1. הפרעה בתר חבלתית בדרגת חומרה בינונית ומעלה ועונה לקריטריונים של 30% נכות לפחות לפי סעיפי –
המוסד לביטוח לאומי/משרד הביטחון, נמשכת מעבר ל-3 שנים ומאופיינת במצוקה נפשית רבה.
2. מוצו לפחות 2 התערבויות תרופתיות מקובלות; כל התערבות לפרק זמן מינימלי של חודשיים וכן מוצו 2
התערבויות פסיכולוגיות מקובלות.
מהן הסיבות האפשריות לסירוב ההמלצה?
- פסיכוזה
- שימוש לרעה בסמים
התוויות נגד למתן קנאביס:
טרם הגשת המלצה ובקשה לאישור שימוש בקנאביס על הרופא הממליץ לשלול קיומן של התוויות נגד יחסיות למתן קנאביס: פסיכוזה פעילה, מצב פסיכוטי בעבר, הפרעה חרדתית, ותורשה פסיכיאטרית משמעותית בקרוב משפחה מדרגה ראשונה במיוחד במטופלים צעירים מגיל 30 והיסטוריה של התמכרות או שימוש לרעה בסמים, היריון והנקה.
– להנחיות מינון ראה קובץ PDF מצורף.
טיפול בבקשה לרישיון קנאביס רפואי
אנו נקלוט את בקשתכם על ידי צוות רפואי מקצועי, נערוך את המסמכים ונגיש את הבקשה לרופא מנהל, כנדרש מתוקף הוראות פקודת הסמים המסוכנים.
לאחר הדיון בבקשה תקבלו תשובה חיובית או לחילופין, במידה ובקשתכם נפסלה, תקבלו הסבר מפורט על סיבת הדחייה ופגישת ייעוץ להמשך הטיפול.
מה קורה לאחר קבלת האישור לטיפול בקנאביס?
- בשנת הטיפול הראשונה: רישיון השימוש בקנאביס יוגבל לתקופות של שלושה עד שישה חודשים בכפוף לביקורות תקופתיות אצל הרופא המטפל שפרטיו מופיעים על גבי הרישיון.
- בבקשה לחידוש הרישיון: חובה לצרף את דוחות המעקב של הפסיכיאטר המטפל ואת המלצתו המפורשת להמשך הטיפול בקנאביס. (להגשת בקשה לחידוש רישיון לחצו כאן)